ArcticSilver

ArcticSilver er en bedrift som er lokalisert i Trøndelag og har siden starten med en ide som ble satt ut i live i 2006 med testing og utvikling, og utover til nå kommet med fluestenger som virkelig er innovative med et moderne design og et nytt design på snellefeste og håndtak på stangen som er helt uten sidestykke. Håndtaket som heter «Free Flex System» har et bajonettfeste for snellen og ankerpunktet for stangen er flyttet bakover til rett foran snellen i stedet for foran håndtaket som på ei klassisk fluestang. Dette gjør at potensialet i stangemnet blir bedre utnyttet og man får en følelse av bedre balanse mellom snøre og stang.

Illustrasjon av Free Flex Systemet

2010 – 2013 – Fra testing til realisering

Et tverrfaglig team av eksperter fra SINTEF bidro til å optimalisere håndtakets konstruksjons- og produksjonsteknologi. Sammen med noen av Skandinavias mest dyktige industridesignere utviklet ArcticSilver en ny kategori fluestenger basert på Free-Flex-konseptet.
Produksjonspartnere ble etablert og andre ikoner innen fluefiskeindustrien ble konsultert. Etter grundig prototyping, måling og testing var det endelig klart. De første stengene var klare til å treffe det merkede.

2014 – 2018 – Fra første produksjon og ut i verden

I 2014 ble de første 120 Free-Flex-stengene presentert i det skandinaviske merket. Disse stengene ble kalt Limited Edition. I løpet av uker ble stengene utsolgt og potensialet til innovasjonen ble klart.

I 2017 erstattet den nye ZENSE Limited Edition, og også våre MicroDiameter (MD) Lines kom på markedet. Den perfekte kombinasjonen av ZENSE- og MD-linjene gjorde at salget vokste raskt.

2014-2018 ArcticSilver blir populær i alle de skandinaviske markedene med over 20 forhandlere i disse landene.

2019 – – Oppskalering og tilgjengelig i hele verden

2019 – Administrerende direktør Katharina Fugger slutter seg til ArcticSilver, og selskapet blir verdensomspennende. De tysktalende landene i Europa deltar med ekstraordinær suksess, og ArcticSilver er representert på mange store europeiske fluefiskemesser.

En distributøravtale med ArcticSilver USA er signert. Den første batchen med stenger sendes til USA.

Mathias Lilleheim slutter seg til selskapet som produktutviklingssjef og Free-Flex-systemet blir tatt til grundig fysisk undersøkelse av Mathias og teamet hans.

Resultatet er fantastisk – hovedfordelene med Free-Flex-systemet er enda større enn tidligere antatt. Grunnen til at fluefiskere føler at de kan kaste lengre med mindre innsats når de bruker en ArcticSilver fluestang, er at Free-Flex-systemet fører til at fluekasteren intuitivt forbedrer fluekastteknikken.

For å illustrere disse tekniske fordelene, utvikler Mathias «7-Free-Flex Effects», som siden den gang har vært de viktigste markedsføringsverktøyene for ArcticSilver fluestengene!