Solbriller

Det er viktig med solbriller for fluekasteren. Det er flere årsaker til det.
En er for for å kunne få frem kontraster når man ser etter fisk og for å kunne se fisken bedre i vannet. Solbriller som er polarisert gjør at man lettere kan se gjennom vannspeilet og kunne se ned i vannet.
En annen viktig årsak til at man bør bruke briller er for å beskytte øynene. Når man kaster med fluestang, så hender det at fluen treffer en – ofte i ansiktet eller i bakhodet. Derfor er det viktig å beskytte øynene.

Det er forskjellige farger i glassene på solbrillene, og det er en god forklaring på det.

Gult glass

Gult glass absorberer korte bølgelengder i den blå del av fargespekteret som er med på å forsterke gjenskinnet. Gult glass vil dermed redusere blått lys som gir en forbedret kontrast som igjen gir mer detalj igjen giving. Den fungerer godt i høyt sollys, men er også en av de beste allround fargene som gir et godt bilde av hva som foregår under vannet, selv i tåke, gråvær, og dårlig lys. Gult er derfor en perfekt farge om vinteren, da den gir en god kontrast når det er is og snø ute på fiskeplassen. Ulempen er at detaljene i den mørkeste delen av skyggeområdet forsvinner, men det har liten betydning i de fleste fiske situasjoner.

Kobberfarget og brune glass

Disse glassene inneholder gule og røde, samt en anelse blå fargestoffer. Dette gir i praksis nesten samme type egenskaper som de gule glassene, hvilket som gjør de til gode allroundbriller så lenge de ikke er for mørke i toningen.

Grå og grønne glass

er nok de beste glassene for å gjengi fargene rundt deg mest mulig naturlig, spesielt alt som har brune nyanser i seg. Nettopp det finner vi mye av rundt fiskeplassene. Kontrastene blir gode og disse fargene gir også gode allround briller så lenge de ikke er for mørke. I tillegg gir grønne og grå glass maksimal filtrering av gjenskinnet som kommer fra vannet.

LTS solbriller finnes i følgende varianter.

LTS floating

Dette er en ekstremt lett solbrille som også flyter om uhellet skulle være ute og brillen havner i vannet i kampens hete. Polariserte glass.

LTS ephemera

En tøff brille i camofarger som sitter meget godt og skjermer godt for at lyset slipper inn. Den perfekte brillen for spotting av fisk.

TypeFarge i glassEtuiPris
LTS FloatingGulJa399,-
LTS FloatingKobberJa399,-
LTS EphemeraGråJa299,-
LTS EphemeraGulJa299,-
LTS EphemeraBrunJa299,-
Brillesnor69,-